More

    ZooTime

    Автор:

    Калонг

    Калонги полюбляють мангрові ліси, кокосові гаї і змішані фруктові сади. Можуть мешкати досить високо над рівнем моря. Зафіксовані випадки знаходження калонгів на висоті 1370 м. Це колективна тварина, живе групами від декількох особин до кількох...

    Ківі

    Ківі мешкають переважно у сирих вічнозелених лісах; довгі пальці на ногах дозволяють їм не провалюватися на вологому ґрунті. У місцях найщільнішого мешкання на 1 км² припадає 4—5 птахів. Ведуть виключно присмерковий та...

    Ему

    Ему добре плавають, незважаючи на свої масивні розміри. Спить тварина вночі, але може переривати сон до 8 разів за ніч. Для того щоб настала фаза глибокого сну, ему сидить на лапах і починає...

    Динго

    Динго виглядає як добре складений собака середньої величини: висота в холці 47-67 см, довжина тіла з головою 86-122 см, довжина хвоста 26-38 см. Вага 9,60-19 кг, рідко - до 24 кг...

    Номбат

    Розміром номбат не більше щура. Повільний, але вміє швидко бігати і пересуватись стрибками. Харчується термітами: винюхує дерево, яке поточене комахами, та блискавично засовує свій тонкий, довгий липкий язик. Здобич витягує по...

    Опосум

    Сильно налякуний опосум падає та прикидається мертвим. При цьому в них стають скляними очі та з рота йде піна. Така імітована смерть часто рятує опосуму життя — переслідувач, обнюхавши нерухоме тіло,...

    Бандикут

    Харчуються бандикути в основному комахами; можуть їсти рослинну їжу та, рідко, гризунів та ящірок. Більшість видів викопують їжу з-під землі. Ведуть переважно нічний спосіб життя.

    Лірохвіст

    Цей птах має ідеальний слух, а з ним і добре розвинуті голосові зв'язки. Спів лірохвоста є суцільним запозиченням, що нагадує черевомовлення, яке можна почути, наблизившись до птаха на невелику відстань. Траплялися випадки, коли чули людські...

    Какаду

    Какаду — великі або середніх розмірів папуги довжиною від 30 до 70 см. До характерних ознак можна віднести подовжене пір'я, наявні в них на тім'ї й на чолі. Причому колір чуба...

    Летяга

    Більшість летяг – деревні тварини, що рідко спускаються на землю, хоча є і петрофільні види, що живуть на схилах гірських ущелин. Активні вони, як правило, вночі. Основний корм усіх летяг –...