More

    ZooTime

    Автор:

    Лорикет

    Лорикеты – рід птахів сімейства папугових. Мешкають в Австралії і на деяких островах цього регіону. Населяють високостовбурові тропічні ліси. Живляться різним насінням, плодами, квітками і ягодами.

    Квока

    Раніше ареал квоки був досить широкий. Сьогодні внаслідок поширення ворогів квоки, фрагментовані популяції розташовані на південному заході Західної Австралії, а також на невеликих островах вздовж узбережжя, зокрема велика популяція знаходиться на острові Ротнест,...

    Гатерія

    Гатерія – єдина представниця поширених у давні часи дзьобоголових рептилій. Це нічна істота, що виповзає з нори, коли температура спаде до 10 градусів за Цельсієм. Має досить добре розвинене «третє», або тім'яне око, яке...

    Вінценосний голуб

    Всього в цьому роді налічується 3 види, що живуть тільки в одному регіоні на Землі — на острові Нова Гвінея і на невеликих сусідніх острівцях. Головна відмітна особливість цих голубів, завдяки...

    Данаїда монарх

    Загальновживану назву «монарх» вперше використав американський ентомолог Семюел Скаддер у 1874 році: «Цей метелик — один з найбільших, і володарює над обширними угіддями». Згідно з іншими даними, таку назву могли дати на честь Вільгельма III...

    Кряква

    Досить велика, коренаста річкова качка з великою головою і коротким хвостом. Довжина 51-62 см, розмах крил 80-100 см, крило самців 27,5-30,6 см, крило самиць 25,2-28,5 см, вага 0,75-1,5 кг. Дзьоб плоский,...

    Чомга

    Водоплавний птах, найбільший з поганок, дрібніше за домашню качку, розміром з крякву. Тіло добре пристосоване до водного середовища: обтічної, вальковатой форми, покрито щільним пером. Відрізняється довгою тонкою шиєю (у плаваючого птаха...

    Прямочубий пінгвін

    Мешкає поблизу Австралії та Нової Зеландії. Великі колонії розташовані на островах Антиподів і острові Баунті, маленькі — на островах Окленд і Кемпбелл. Сучасна популяція нараховує близько 200 000 пар і визнана стабільною.

    Тасманійський вовк

    Сумчастий вовк – вимерлий хижий ссавець, найбільший «сумчастий хижак». Переважним середовищем проживання, ймовірно, був відкритий ліс чи луки, але його останні популяції могли займати листопадні ліси помірного клімату на південному заході Тасманії. Їхні лігва, як повідомляється,...

    Проєхидна

    Проєхидна — рід ссавців родини єхиднових, що мешкає на острові Нова Гвінея. В цілому проєхидни проживають у вологих гірських лісах і можуть траплятись на альпійських луках на висоті 4000 метрів.