More
    ДитячіZooTimeКаракал (ІІ частина)

    Каракал (ІІ частина)

    Каракал проявляє активність переважно вночі, вдень ховається в укритті серед скель, у печерах й заростях. Проте взимку і весною з’являється і вдень. Площа території одного каракала в Африці коливається від 4 до 60 км²; особини, що живуть в азійській частині ареалу, мешкають на ділянках площею від 200 до 300 км². Території самців можуть перетинатися одна з одною, в той час як самиці ніколи не потерплять присутності іншого каракала поблизу свого житла.

    Притулками йому служать міжгір’я скель і нори лисиць; іноді вони використовують їх декілька років поспіль. Самці займають великі території, а території самиць скромніші, розташовуються на периферії. Мешкає каракал у доволі різних біоценозах: лісах, чагарниках, пустелях, кам’янистих місцинах (можуть забиратися на висоту до 3 000 м над рівнем моря). Посушливий клімат каракал переносить більш-менш легко. Найулюбленіше місце — це територія лісового масиву, що поступово переходить в рівнину.

    Завдяки захисному кольору шерсті він майже повністю зливається з навколишнім пейзажем. Живуть каракали протягом 12—17 років.

    Інші епізоди